HACCP-vel kapcsolatos fontosabb jogszabályok:
1995. évi XC. Törvény az élelmiszerekről
1/1996. (I.9.) FM-NM-IKM együttes rendelet az élelmiszerekről szóló 1995. évi XC. Törvény végrehajtásáról
80/1999. (XII. 28.) GM-EüM-FVM együttes rendelet a vendéglátás és közétkeztetés keretében történő élelmiszer-előállítás és forgalmazás feltételeiről
302/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet a hatósági élelmiszer-ellenőrzés rendjéről
56/2004. (IV. 24.) FVM rendelet a Magyar Élelmiszerkönyv közösségi előírások átvételét megvalósító kötelező előírásairól
90/2003. (VII. 30.) FVM-ESzCsM együttes rendelet az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának élelmiszer-higiéniai feltételeiről
4/1998. (XI. 11.) EüM rendelet az élelmiszerekben előforduló mikrobiológiai szennyeződések megengedhető mértékéről
82/2004. (V. 11.) FVM rendelet a gyümölcs és zöldség ellenőrzéséről
140/1999. (IX. 3.) Korm. rendelet a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek ökológiai követelmények szerinti előállításáról, forgalmazásáról és jelöléséről
9/1985. (X. 23.) EüM-BkM együttes rendelet az étkeztetéssel kapcsolatos közegészségügyi szabályokról
Magyar Élelmiszerkönyv - Codex Alimentarius Hungaricus 1-2-18/1993. sz. előírás A Veszélyelemzés, Kritikus szabályozási Pontok (HACCP) rendszerének alkalmazása. Második, módosított kiadás 1998. |